FotoNatur - Gorazd Golob
FotoNatur - Gorazd Golob

Gorazd GOLOB

FotoNatur

Kdaj si pričel s fotografiranjem ?
V osnovni šoli, nato bolj intenzivno s prvimi potovanji po Evropi, ko so se otroci rodili, zares pa me je zagrabila naravoslovna fotografija po prvem obisku Južnoafriške republike in obisku Kruger parka, leta 2004.

Kaj te je navdušilo za fotografiranje?
Možnost prikaza svojega pogleda na neko tematiko in možnost da delim podobe sveta, ki jih marsikdo ne bo nikoli videl v živo. Zelo me veseli tudi eksperimentiranje v fotografiji.

ZAKAJ FOTOLOV?
Fotografiranje narave - živali, je povezano z mojimi potovanji in občudovanjem narave. Živali poskušam prikazati neodvisno od stereotipov, kajti tudi živali so podobno kot ljudje, dobre, slabe, vesel, razumne, neumne…. In tisti, ki jih podcenjujejo ali poveličujejo gledajo preveč enostransko na njih. Rad tudi pokažem nevidene podobe, večkratne ekspozicije, dolge čase, ultra kratke čase…

Na katerih lokacijah po svetu si že fotografiral?
Moj raj je podsaharska Afrika od Ugande do Južnoafriške republike, S in J Amerika, Azija, bil v preko 60 državah, še veliko je neodkritih.

Katero žival najraje slikaš?
Vsako, ki je v dobri luči, ki ima tisto dodatno, nekaj več…

Kaj se po tvojem mnenju potrebuje za sanjsko fotografijo?
Potrpežljivost in ogromno neuspelih fotografij. Potem si na poti k nečem…

Kaj si želiš še fotografirati, pa ti še ni uspelo?
Karkoli, samo da bo dobra fotografija. Nisem lovec na čim večje število različnih primerkov, želim si res dobre svetlobe, iščem magično luč.

Kaj meniš o Sloveniji kot Foto destinaciji?
Čudovita lokacija, veliko možnosti za odlične fotografije.